Bijeenkomst diepvriesverwerking Haulerwijk goed bezocht

Het management van conservenfabriek Machandel in Haulerwijk heeft zo’n 28 geïnteresseerden bijgepraat over hun plannen om een diepvries lijn op te zetten. De directeur Han van Loo en engineer Elisa Glasbeek delen met de aanwezigen hun ambitie om een groene diepvriesfabriek te realiseren met een verwerkingscapaciteit van circa 25.000 ton per jaar per jaar. 

Over Machandel
Machandel ligt centraal gelegen in het noordelijke bio-groententeeltgebied en heeft al veel faciliteiten(denk bijvoorbeeld aan wassen en schonen), de gebouwen en vergunningen zijn aanwezig en ze acteren al tientallen jaren volop met conserven in de internationale bio markt. Daarnaast is er ook op energiegebied synergie te halen tussen het conserveringsproces en het diepvries proces. 

Kleinschalige pilot
De gedachte is om in 2023 te starten met een kleinschalige pilot om het proces goed in de vingers te krijgen en vandaar uit de komende 5 jaar op te schalen. Insteek is om alle relevante ketenpartijen te betrekken bij deze nieuwe activiteit. De te verwerken producten zijn met name doperwten, sperziebonen, tuinbonen, spinazie, bloemkool, broccoli en zoete maïs. 

Bekijk machandel.com voor meer informatie.