Subsidieregeling voor boerenexperimenten 

De subsidieregeling voor experimenten op het gebied van duurzame landbouw is opnieuw geopend. Deze regeling geeft biologische boeren ruimte om een positieve bijdrage te leveren aan onder meer biodiversiteit, klimaatadaptatie en het verkorten van ketens. Tot 31 mei 2023 kan er een aanvraag worden ingediend.

Direct een aanvraag indienen

De regeling is bedoeld voor boeren die in de provincie Groningen samenwerken aan een experiment en waarvan er minimaal één boer biologisch is. Er kan subsidie aangevraagd worden voor onder meer onderzoekskosten, personeel, materiaal en apparatuur tijdens experimenten. Er kan maximaal € 15.000 subsidie worden aangevraagd via deze regeling.

Terugblik 2022

Opvallend was de grote diversiteit aan aanvragen bij de subsidieronde in 2022: van nieuwe teelten, experimenten met regeneratieve landbouw tot het opzetten van korte ketens. Eén van de aanvragen ging bijvoorbeeld over het telen van pompoenpitten. We zijn erg benieuwd welke experiment deze keer worden aangevraagd.

Aanvraag indienen

Wilt u gebruik maken deze subsidieregeling? Doe dan voor 31 mei 2023 een aanvraag op de website van de provincie Groningen. Via deze link kom je op de subsidiepagina. Ook staan hier de voorwaarden en aanvullende informatie. Wilt u liever eerst het experiment bespreken of heeft u vragen? Neem dan contact op met Ramon Klaassens, via r.d.klaassens@provinciegroningen.nl of via 06 22 31 18 93.